images/stories/logosait_new.jpg

 

Підприємства Тернопільщини зменшили податковий борг на 41,3 млн гривень

Протягом січня-листопада 2018 року 785 юридичних осіб, які допустили податковий борг на початок року, зменшили його в абсолютному значенні на загальну суму 41,3 млн гривень. З них 563 суб’єкти господарювання віддали заборговане у повному обсязі на суму 21,8 млн. гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. Він зазначив, що за рахунок погашення податкового боргу до зведеного бюджету надійшло 43,1 млн грн, з яких  33,6 млн грн - до державної казни.

«Для того, аби отримати дозволи на погашення податкового боргу за рахунок стягнення готівкових (безготівкових) коштів юридичних осіб, фахівці управління погашення боргу фіскальної служби в області звертались до суду», - розповів Ігор Юлійович. Так, у січні – листопаді цього року подано 142 звернення до суду на суму податкового боргу 60,5 млн гривень. З них задоволено 79 звернень на суму 31,9 млн грн, а це на 21 та на 4,2 млн грн більше, ніж минулоріч.

Протягом січня-листопада було також направлено до суду 163 позови на суму податкового боргу 6 млн грн, аби накласти стягнення на активи фізичних осіб через органи державної виконавчої служби.

До зведеного бюджету надійшло також 642 тис. грн за рахунок реалізації безхазяйного майна. До державної казни сплачено 169 тис. гривень, а місцеві бюджети отримали 473 тис. гривень.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області




Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер