images/stories/logosait_new.jpg

 

За порушення митних правил надійшло майже 1,6 млн гривень

Протягом 11 місяців 2018 року фахівцями Тернопільської митниці ДФС складено 260 протоколів про порушення митних правил на суму 4,4 млн гривень. Про це повідомив заступник начальника-начальник управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Тернопільської митниці ДФС Володимир Петрук.

«Більшість протоколів складено за перевищення встановленого Митним кодексом України строку доставки товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що перебувають під митним контролем, до митного органу призначення, митних або інших документів на ці товари, транспортні засоби не більше, ніж на одну добу строку доставки товарів або більше ніж на десять діб - 149 протоколів», - зазначив Володимир Іванович.

За переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, складено 37 протоколів. Внаслідок неправомірних операції з товарами, митне оформлення яких не закінчено, або з товарами, що перебувають на тимчасовому зберіганні під митним контролем, складено 24 протоколи, а за дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру, а також інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів, - 25 протоколів тощо.

«Крім цього, вилучено предмети правопорушення на суму 359,7 тис. гривень», - розповів заступник начальника Тернопільської митниці ДФС. Він також додав, що за результатами роботи митниці в правоохоронному напрямку, а саме від сплати штрафів у справах про порушення митних правил за постановами митниці, до Державного бюджету України перераховано 1 млн 555 тис. гривень. Крім цього, відомством розглянуто 211 справ про порушення митних правил і винесено постанови про притягнення осіб до відповідальності у вигляді штрафів, загальною сумою 3 млн 57 тис. гривень. До суду передано 41 справу про порушення митних правил.

Тернопільська митниця також співпрацює з митними органами інших зарубіжних країн. Так, з метою перевірки автентичності документів, поданих до митного контролю та митного оформлення, до уповноважених митних органів іноземних держав направлено 6 запитів.

За результатами опрацювання отриманих  від митних органів іноземних країн матеріалів, митницею порушено 52 справи про порушення правил переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю.  За дії, спрямовані за неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру, а також інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів, порушено 21 справу.

Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області





Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер