images/stories/logosait_new.jpg

 

На Тернопільщині сплатили майже 3 млрд грн єдиного соціального внеску

Впродовж січня-листопада цього року суб’єкти господарювання Тернопілля  сплатили 2 млрд 956,7 млн грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. «Це перевищило очікуване на 81,3 млн гривень, або склало 102,8%», - повідомив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження цього платежу зросли на 655,1 млн гривень, якщо у відсотках, то це - на 28,5%.

Ігор Юлійович також зазначив, що у листопаді цього року сплачено 288,1 млн гривень єдиного соціального внеску. «Це плюс до очікуваного 7,1 млн гривень», - констатував він. Якщо порівняти з листопадом минулого року, приріст надходжень склав 64,8 млн гривень, або більше на 29%.

На думку очільника фіскального відомства області, такого результату вдалось досягти завдяки вжитим заходам щодо деталізації економіки, протидії нелегальній праці. «Адже самі працівники розуміють, що, погоджуючись на неоформлені трудові відносини, вони ризикують залишитись без лікарняних, професійного росту, будь-якого соціального захисту», - деталізував Ігор Комендат. Він додав, що варто віддати належне й роботодавцям, які охоче узаконюють трудові відносини, бо це дешевше, ніж сплатити штраф за необліковану працю. «Фактично, сума штрафу, яку застосовує управління праці за використання неоформлених трудових відносин, це сплата ЄСВ більш, ніж за 10 років», - констатував керівник ДФС в області.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області




Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер