images/stories/logosait_new.jpg

 

На Тернопільщині власники нерухомості сплатили понад 80 млн гривень

Впродовж січня-листопада цього року власники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів Тернопілля 80 млн 31,5 тис. гривень. Це перевищило очікувані надходження на 1,9 млн гривень. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 30,3 млн гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат.

Він зазначив, що левова частка сплати припадає на власників нерухомості-юридичних осіб. «Вони сплатили 50,5 млн грн податку на нерухоме майно, - констатував посадовець. – А це на 16 млн грн більше, ніж у січні-листопаді минулого року».

Мешканці області сплатили за нерухомість майже 29,5 млн грн цього платежу, що перевищило  минулорічні надходження за 11 місяців на 14 млн гривень.

«Принагідно хотів би нагадати, що сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані лише ті громадяни, котрі володіють квартирою чи квартирами, житлова площа яких перевищує 60 м2, і будинку чи будинків, загальна площа яких перевищує 120 м2», - деталізував Ігор Юлійович. Він також роз’яснив, що у випадку, коли людина є землекористувачем чи власником різних типів житлової нерухомості, загальна площа яких перевищує 180 м2, то теж сплачує податок на нерухомість.

Платіж нараховується на загальну площу об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток. Ставки податку встановлюються рішеннями місцевих рад.

Варто мати на увазі, що  фізичні особи сплачують податок протягом 60 днів із моменту вручення податкового повідомлення-рішення.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер