images/stories/logosait_new.jpg

 

У тернопільських маршрутках промишляють кишенькарі

Лише протягом однієї доби працівники Тернопільського відділу поліції задокументували три звернення від жителів обласного центру. Всі вони стали жертвами кишенькових злодіїв, в результаті чого втратили свої засоби зв’язку.

Всіх потерпілих об’єднує об’єкт злочину та місце. Крадії чинили протиправне в громадському транспорті. Вони непомітно витягали майно краян прямісінько з-під носа заявників, адже свої засоби зв’язків місцеві мешканці зберігали в кишенях верхнього одягу. Як наслідок зловмисники завдали збитків на суму більше 10 000 гривень. За допомогою краяни звернулися до правоохоронців.

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 185 Кримінального кодексу України.

Працівники поліції просять мешканців та гостей краю не забути про правила безпеки за допомогою яких можна вберегти майно від рук невідомих.

Громадський транспорт, магазин, вокзал, ринок – ідеальні умови для кишенькаря, щоб непомітно заволодіти вашими грошима, цінностями, сумкою.

Жертвами переважно стають дівчата,  жінки, пенсіонери, рідше – чоловіки.

Тримайте гроші у внутрішній кишені куртки чи піджака. Дістатися внутрішньої кишені та розстебнути її – складно, а крадії люблять легку роботу і малий ризик.

Не носіть гаманці та гаджети у задній та нагрудній кишені. Крадії взагалі називають задню кишеню «чужа», бо гроші, які там лежать, уже не ваші, а кишенькаря. І не носіть гаманець, цінні речі в кишенях брюк. Це також дуже доступне місце для чужих рук.

Носити гроші у сумці по ринку – не правильно. Думаєте, зі дна чи потаємної кишеньки не вкрадуть? Розріжуть сумку та витягнуть.

У разі якщо ви все таки потерпіли від рук невідомих, не зволікайте, телефонуйте в поліцію.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер