images/stories/logosait_new.jpg

 

Небезпечний зелений чай може з’явитись на прилавках тернопільських магазинів

Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області доводить до відома, що згідно інформаційних повідомлень системи RASFF від 29.11.2018 року № 2018.3465 та від 05.12.2018 року № 2018.3465-fup2 в зеленому чаї,  експортованому з Китайської Народної Республіки через  Королівство Нідерландів (імпортер -Heuschen & Schrouff, Oriental Foods Trading B.V.) в окремі держави-члени ЄC та України,  виявлено антрахінон.

(Довідково: антрахінон — жовта або сіра кристалічна речовина. Похідні антрахінону застосовуються як барвники. У медицині застосовується як проносний засіб, у сільському господарстві — для відлякування птахів після посівної. В Євросоюзі антрахінон заборонений, як небезпечний для здоров'я споживачів і потенційно канцерогенний пестицид).

Просимо повідомити Управління Безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини  Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області про виявлення даного товару в обігу (м. Тернопіль, вул. Чернівецька, 24, тел. (0352) 52-30-18).

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер