images/stories/logosait_new.jpg

 

У Брюсселі заборонили сервіс таксі Uber

У Брюсселі заборонили сервіс таксі Uber
Фото: Reuters (архив)
У сервісу таксі Uber виникли нові проблеми

Суд постановив, що перевезеннями можна займатися тільки тим водіям, які мають брюссельську ліцензію, і тільки тоді, коли світиться сигнал таксі на даху машини.


У Брюсселі суд з комерційних питань визнав незаконним у столиці Бельгії надання транспортних послуг таксі Uber. Про це повідомила газета La Libre Belgique у четвер, 3 січня.

Зазначається, що тільки водіям, які мають брюссельську ліцензію, і тільки тоді, коли світиться сигналом таксі дах автомобіля, можна займатися такого роду перевезеннями. Суд прийняв таке рішення ще в грудні, але воно було оприлюднене тільки зараз.
Видання зазначає, що це рішення остаточне. Воно означає, що водії, які не мають дозволу з 1995 року, не мають права займатися перевезеннями, "хай якою є назва служби, пов'язаної з Uber".
Влада Бельгії почала займатися питанням Uber ще у 2015 році. Брюссель пережив з тих пір кілька акцій протесту таксистів. Також траплялися напади на водіїв Uber.
Раніше в Австрії комерційний суд Відня заблокував роботу Uber у столиці країни. Суд визнав, що методи роботи Uber не відповідають правилам, встановленим для віденських таксі. За будь-яке порушення судової заборони Uber загрожує штраф до 100 тисяч євро.
Також повідомлялося, що Uber домоглася повернення ліцензії на роботу в Лондоні - її продовжили на 15 місяців.
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер