images/stories/logosait_new.jpg

 

В Ізраїлі, який страждає від посухи, випав сніг

В Ізраїлі, який страждає від посухи, випав сніг
Фото: Hermon
Частину Ізраїлю засипало снігом

У північних районах Ізраїлю випав сніг, глибина сніжного покриву на горі Хермон перевищила один метр.

На півночі Ізраїлю в ніч на середу, 9 січня, випав сніг, глибина сніжного покриву на горі Хермон перевищила один метр. Про це повідомляє газета Едіот ахронот.
Зазначено, що снігопади на півночі стали підсумком потужної зимової бурі, що охопила країну на початку тижня. Зливові дощі і грози пройшли по всій території Ізраїлю - від самої півночі до міста Ейлат на узбережжі Червоного моря на півдні.

"У ряді північних районів країни випало кілька сантиметрів снігу. Синоптики попереджають про високу небезпеку в найближчі дні затоплень у низинах на півдні та сході Ізраїлю - в пустелях Негев та Арава і в районі Мертвого моря", - пише видання.

У той же час, ізраїльське Управління водних ресурсів зазначає, що за 48 годин рівень води в озері Кінерет - головному природному резервуарі Ізраїлю - піднявся на 19,5 см, досягнувши позначки в мінус 214,24 м нижче від рівня Світового океану. При цьому потік води в річці Йордан вранці 9 січня перевищив 100 куб. м за хвилину, що є найвищим показником за останні п'ять років.
Як відомо, з літа 2014 року Ізраїль страждав від рекордної посухи, внаслідок якої водні ресурси держави виснажилися, а рівень води в озері Кінерет впав нижче за так звану "чорну риску", після якої водозабір стає практично неможливим.
Нагадаємо, в Європі через сильні снігопади і погіршення погоди за останній тиждень загинули 12 осіб, сотні потрапили в снігові пастки в альпійських регіонах.

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер