images/stories/logosait_new.jpg

 

На Тернопільщині прогнозують тріскучі морози

Тріскучі морози передбачають метеорологи до кінця тижня на Тернопільщині. Як повідомили в обласному гідрометеоцентрі, до 12 січня Тернопільщина перебуватиме під впливом антициклону.

На найближчі кілька днів тернополянам слід одягатися тепліше – синоптики передбачають тріскучі морози до -14. Тернопільщина перебуватиме під впливом антициклону. Відтак прогнозують опади, а на дорогах – ожеледицю.

– Впродовж найближчих п’яти днів область перебуватиме в нестійкій повітряній масі атлантичного походження, проходитимуть атмосферні фронти від циклонів і тому випадатимуть опади. Переважатиме хмарна погода, на дорогах зберігатиметься ожеледиця, – розповідає синоптик сектору метеорологічних прогнозів Тернопільського обласного гідрометцентру Василина Пошелюзна.

Найбільші морози очікують 11 січня, повідомили в гідрометцентрі. Для прикладу, стовпчики термометрів вночі опустяться до -14 градусів морозу. Вдень – до -10. Холоднеча протримається лише кілька днів. Далі температура повітря поступово підвищуватиметься.

За народними прикметами, якщо січень сухий, морозяний, то буде сухе спекотне літо. Одягайтесь тепліше і нехай погода не впливає на ваш настрій.

Джерело: ТВ-4

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер