images/stories/logosait_new.jpg

 

Знайдений продукт, що уповільнює процеси старіння

Знайдений продукт, що уповільнює процеси старіння
Фото: Getty Images
Вчені назвали продукт, що уповільнює старіння

Вживання в їжу білих грибів дозволить довше зберігати молодість, оскільки в них містяться два антиоксиданти, здатних уповільнити старіння.

У білих грибах містяться речовини, здатні сповільнювати процеси старіння в організмі. Такого висновку дійшли вчені з Університету Пенсільванії (США), пише Medical News Today.

За словами дослідників, білі гриби є джерелом антиоксидантної амінокислоти ерготионеїн, яка не виробляється в організмі самостійно.

Отримує людина цю речовину тільки з раціону, при цьому в білих грибах ерготионеїну щонайменше в 10 разів більше, ніж в будь-яких інших продуктах з його вмістом. Крім цього, в грибах міститься ще один важливий антиоксидант глутатіон.

Антиоксидантні речовини мають властивість контролювати рівень активних форм кисню, включаючи вільні радикали в клітинах. Завдяки цьому вони запобігають пошкодженню ДНК, необхідних для життя клітин молекул і клітинних мембран.

Процеси старіння в організмі обумовлені саме накопиченням пошкоджень в клітинах через окислення. Таким чином, захисні дії антиоксидантів здатні уповільнити старіння.

Найважливішими поживними речовинами, що містяться в білих грибах, є селен, вітамін D, глутатіон і ерготионеїн. Всі вони діють як антиоксиданти, здатні пом'якшити окислювальний стрес, пояснили вчені.

Нагадаємо, раніше вчені назвали вік початку старіння, а також розповіли, які продукти сповільнюють старіння.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер