images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернопільському управлінні СБУ відзначили кращих офіцерів спецпідрозділу по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю

Керівник тернопільського відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України Олег Максимов привітав колег із 27-ю річницею створення спецпідрозділу.
Доповідаючи начальнику обласного Управління Віталію Найді про результати роботи відділу у попередньому році, полковник Максимов подякував підлеглим за самовіддану службу. Він відзначив, що, незважаючи на створення в Україні низки нових антикорупційних інституцій, підрозділ обласного управління СБУ продовжує залишатися важливим елементом національної системи з попередження та припинення проявів корупції.
Протягом 2018 року офіцери спецпідрозділу здобули важливі оперативні матеріали, які стали підставою для реєстрації та розслідування 48 кримінальних проваджень. Зокрема, за вимагання хабарів затримано та оголошено про підозру 9 місцевим чиновникам і правоохоронцям, 5 з них уже визнано судом винними та притягнуто до кримінальної відповідальності.
Окремо Олег Максимов відзначив підлеглих, які позитивно проявили себе під час викриття та розслідування резонансних проявів корупції, зокрема отримання неправомірної вигоди одним із керівників обласного управління Держгеокадастру, а також вимагання прокурором Кременецької місцевої прокуратури коштів за непритягнення місцевих жителів до кримінальної відповідальності (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Довідка: 13.01.1992 року в структурі СБУ створено Управління «К» (боротьба з корупцією і організованою злочинною діяльністю) до пріоритетних завдань якого було віднесено протидію корупції, організованій злочинності, незаконним акціям транснаціональних структур у сферах економіки, відмивання коштів, нелегальної міграції, наркобізнесу, контрабанди зброї і радіоактивних матеріалів тощо.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер