images/stories/logosait_new.jpg

 

Рада розробить законопроект про перехід церковних громад

Рада розробить законопроект про перехід церковних громад
Фото: Пресс-служба Верховной Рады
Рада має намір узаконити перехід церковних громад

Проект закону щодо зміни релігійними громадами церковного підпорядкування доопрацюють з урахуванням рекомендацій ЄСПЛ.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час засідання погоджувальної ради у вівторок, 15 січня, доручив доопрацювати релігійний законопроект №4128 про порядок зміни підпорядкування релігійних громад.

"У нас є зареєстрований проект закону №4128, але, на жаль, він не враховує всіх процедурних і юридичних нюансів. Тому я звернувся з проханням до комітету, щоб був розроблений новий законопроект, доопрацьований і вдосконалений відповідно до рекомендацій і рішень Європейського суду з прав людини, - проект закону щодо зміни релігійними громадами помісність відправи", - сказав Парубій.
Він висловив переконання, що нова редакція законопроекту відповідатиме кращим європейським стандартам і допоможе в повній мірі реалізувати права віруючих і свободу совісті.
"Я сподіваюся, що комітет у середу зможе розглянути прийняте рішення, і якщо буде воля парламенту, ми в четвер зможемо включити до порядку денного сесії для прийняття рішення доопрацьований проект закону", - додав спікер.
Зазначимо, за місяць з моменту створення Православної церкви України про перехід до нової церкви заявили декілька десятків парафій УПЦ МП.
Нагадаємо, у грудні минулого року Рада зобов'язала УПЦ МП у своїй назві вказатиприналежність до Російської православної церкви (РПЦ).
В УПЦ МП заявили, що змінити назву церкви буде проблематично, оскільки вона зареєстрована в Україні, а не в Росії.
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер