images/stories/logosait_new.jpg

 

Нововведення в отриманні бебі-боксу: що чекає на тернопільських матусь у 2019 році

Зовсім нещодавно наші мами отримали можливість оцінити переваги батьківської програми по-європейськи: Кабінет міністрів прийняв рішення видавати новоспеченим батькам «пакунок малюка».

У 2019 процедура отримання бебі-боксу буде трохи змінена порівняно з початковою. 27 грудня 2018 року український уряд ухвалив постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 20 червня 2018 року №512». Законодавчий акт, розроблений Міністерством соціальної політики України, передбачає удосконалення процесу планування обсягів, доставки, видачі одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка».

Таким чином, українські сім’ї зможуть швидше і в повному обсязі отримати бебі-бокс на руки, навіть якщо з якихось причин це не вдалося зробити в пологовому будинку. Основні зміни процедури вручення «Пакунка малюка» щасливим новоспеченим мамам і татам виглядають наступним чином:

Під час планування кількості бебі-боксів на наступний рік обласні підрозділи соцзахисту повинні закладати у кошторис 2 додаткових місяці (фактично прогноз народжуваності робиться не на 12, а на 14 місяців, щоб уникнути перебоїв із постачанням допомоги в регіони).
Батькам, які не отримали «Пакунок малюка» в пологовому будинку через його відсутність або іншу поважну причину, його видадуть за місцем прописки / проживання новонародженого в місцевому структурному підрозділі соціального захисту населення протягом 30 днів після народження дитини. Для цього необхідно пред’явити довідку з пологового будинку про неотримання бебі-боксу в даному закладі і написати письмову заяву. Для адресної доставки допомоги відповідні органи можуть задіяти патронажну медсестру, соціального працівника, працівника некомерційної організації, що займається соціальною роботою з сім’ями або наданням медичної допомоги.
Якщо бебі-бокс укомплектований не повністю або включає товари з браком, допускається його повернення і заміна на комплект належної якості.

Якщо ти вже при надії, сподіваємося, що підказки щодо отримання «Пакунка малюка» після народження допоможуть заощадити час і нерви.

Джерело: tvoymalysh.com.ua

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер