images/stories/logosait_new.jpg

 

Майже 40% японців наполягають на передачі Курил - опитування

Майже 40% японців наполягають на передачі Курил - опитування
Фото: travelask.ru
Курильські острови Японія хоче забрати собі

Більшість респондентів вважають, що влада Японії повинна мирно забрати у Росії чотири острови на Курилах.

Уряду Японії необхідно домагатися від Росії одноразової передачі всіх чотирьох південнокурильських островів. Так вважають 38% населення країни. Відповідне опитування провів японський телеканал NHK.

Респондентів наполягають, що повинна бути здійснена одноразова передача всіх "північних територій" (названі південні Курильські острови в Японії), під якими маються на увазі острови Кунашир, Ітуруп, Шикотан і низка прилеглих дрібних незаселених островів, які в Японії називають Хабомаї.

Водночас стільки ж (38%) опитаних NHK висловилися за ідею поетапної передачі територій: спершу передачу Японії островів Шикотан і Хабомаї, а потім - Кунашира й Ітурупа. І тільки 10% респондентів погодилися, що можна обмежитися передачею японській стороні двох островів: Шикотана і Хабомаї.

Торкаючись теми мирного договору з Росією, 30% опитаних NHK наголосили, що його необхідно укласти якнайшвидше. При цьому 28% респондентів зазначили, що поспішати не варто, а 31% опитаних не змогли відповісти. Інформація про терміни, методи проведення опитування і серед учасників наразі не наводиться.

Як відомо, переговори міністрів відбулися 14 січня. На прес-конференції за їхніми підсумками Лавров заявив про збереження розбіжностей між Москвою і Токіо в питанні мирного договору.

Раніше в Японії заявили, що сподіваються на підтримку США щодо укладення мирного договору з Росією на противагу зростаючому впливу Китаю.

Нагадаємо, підписанню мирного договору між Росією і Японією заважає територіальна суперечка про Курильські острови, яку не було вирішено з часів Другої світової. Токіо претендує на острови Кунашир, Шикотан, Ітуруп і Хабомаї, Москва наполягає, що за підсумками війни вони стали територією СРСР.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер