images/stories/logosait_new.jpg

 

Нових переговорів щодо Brexit не буде - Макрон

Нових переговорів щодо Brexit не буде - Макрон
Еммануель Макрон прокоментував провал угоди уряду Терези Мей про умови Brexit

Глава Франції відкинув можливість нових переговорів Євросоюзу з Великобританією про умови Brexit.

Президент Франції Еммануель Макрон відкинув можливість нових переговорів Європейського Союзу з Великобританією про умови її виходу (Brexit). Про це в середу, 16 січня, повідомила газета Le Figaro.

"Можна поліпшити один або два пункти, але я в це особливо не вірю, тому що ми зробили максимум можливого для угоди і не станемо для вирішення внутрішньої британської проблеми відмовлятися від захисту інтересів європейців", - заявив французький президент.

На його думку, від виходу королівства з ЄС без угоди в першу чергу програють самі британці.

Раніше британські депутати 15 січня відхилили план виходу Великобританії з Євросоюзу, який прем'єр-міністр Тереза ​​Мей погодила з Брюсселем.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року глави держав і урядів 27 країн ЄС на позачерговому саміті в Брюсселі схвалили узгоджений раніше 585-сторінковий договірпро вихід Великобританії з Євросоюзу. На зустрічі була також підписана політична декларація, яка регулює відносини між Брюсселем і Лондоном після Brexit.

Як відомо, Великобританія повинна залишити Євросоюз вже через 73 дні. Однак лідери ЄС неодноразово заявляли, що якщо нинішню угоду не вдасться прийняти в Лондоні, то Брюссель не піде на жодні поступки, і Brexit пройде без угоди.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер