images/stories/logosait_new.jpg

 

Декларації з лікарями підписали майже 25 млн українців - МОЗ

Декларації з лікарями підписали майже 25 млн українців - МОЗ
Фото: Минздрав Украины
Лікаря вибрали майже 25 млн українців

Майже 25 мільйонів українців вже обрали свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра для дитини.

Декларації з сімейними лікарями підписали майже 25 мільйонів українців. Про це заявила на засіданні Кабміну виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє в четвер, 17 січня, Радіо Свобода.

"За неповний рік від старту кампанії Лікар для кожної сім'ї вже майже 25 мільйонів громадян вибрали свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра для дитини. Це більше, ніж половина населення нашої країни", - доповіла міністр.

На її думку, завдяки реформам зростають зарплати медиків.

"У більшості медустанов, які уклали договори з НСЗУ, підвищився рівень сервісу: 72% українців задоволені сервісом, який вони отримують на первинній ланці. Зарплата лікаря і медсестри зросла в два рази, а, часом, і в три рази", - наголосила Супрун.

Раніше для лікарів первинної медичної допомоги з'явилася технічна можливість укладати декларації з українцями більше від рекомендованої кількості.

Також повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я не заборонило громадянам викликати сімейного лікаря або терапевта додому - це питання має вирішуватися особисто між пацієнтом і лікарем.

Перед цим в МОЗ пояснили, як будуть обслуговувати українців, які не обрали лікаря.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер