images/stories/logosait_new.jpg

 

Мільйон для «Березолю» у Тернополі: на що спрямують кошти?

Більше сорока років у Тернополі функціонує палац культури «Березіль». Зважаючи на те, що кожного року сюди приїжджають сотні артистів, а концертний зал збирає тисячі тернополян, щороку в «Березолі» проводять ремонтні роботи. Цьогоріч виділили мільйон гривень, на що їх витратять, – у сюжеті Тернопіль1:

“Євген Романів почав працювати у тернопільському «Березолі», коли йому не було 20-ти. Пригадує, прийшов сюди у 78-ому році, коли палацу культури виповнився лише рік. На роботу влаштувався одразу після навчання у Києві.

ЄВГЕН РОМАНІВ, ІНЖЕНЕР 1-ОЇ КАТЕГОРІЇ З ОБСЛУГОВУВАННЯ СЦЕНІЧНОГО ОБЛАДНАННЯ: «Культура завжди була ближче до мене і колись так би мовити вчився грати на скрипці. І так сталось, що я сюди потрапив».

Розповідає, за ці роки бачив тут безліч артистів не тільки з України, але й Європи. Має навіть колекцію раритетних фото. Ось молодий Віктор Павлік, і це не єдина зірка, відома з 90-х років. Євген зазначає, найбільше йому подобалось спостерігати за артистами-класиками.

ЄВГЕН РОМАНІВ, ІНЖЕНЕР 1-ОЇ КАТЕГОРІЇ З ОБСЛУГОВУВАННЯ СЦЕНІЧНОГО ОБЛАДНАННЯ: «Тут був перший піаніст світу Святослав Ріхтер, Андрій Миронов та інші».

Загалом палац культури «Березіль» – один з найбільших в цілій області. Він може вмістити більше тисячі глядачів. Сцена тут рухома, а декорації можна підвісити на сорока двох підйомних механізмах. Також тут є 14-тонна протипожежна завіса з бетону. Її в разі потреби, яку можуть опустити під час пожежі, щоб захистити глядачів від вогню. Кожного року у приміщенні палацу роблять ремонти. Цього року запланували оновити гримерки для артистів. Директор палацу культури каже, хочуть зробити комфортні умови для зірок, які приїздять у наше місто.

ОЛЕГ СЛОБОДЯНЮК, ДИРЕКТОР ПК «БЕРЕЗІЛЬ»: «Ці гримерки не ремонтувалися капітально з моменту заснування. І плануємо зробити якийсь гарний естетичний вигляд. Оновити стелю, стіни…»

Цьогоріч з міського бюджету на ремонти передбачили близько 1 млн. гривень. Цієї суми, каже Олег Слободянюк, не вистачить, щоб завершити усе, що запланували. Тому у наступному році роботи у «Березолі» продовжать.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер