images/stories/logosait_new.jpg

 

На Тернопільщині планують трансформувати не менше шести інтернатів

У Тернопільській області розпочинається реалізація нового проекту для впровадження соціальних послуг, що сприятимуть догляду і вихованню дітей в сімейному або наближеному до сімейного середовищі та мінімізації потреби в інтернатних закладах. Сьогодні керівництво області зустрілося з представниками консорціуму організацій у складі OxfordPolicyManagementLimited, щоб обговорити поточні питання та визначити пріоритетні завдання.

Проект із реформування інтернатних закладів є четвертою поспіль ініціативою Міністерства соціальної політики України в рамках програми “Модернізація системи соціальної підтримки населення України” за підтримки Світового банку. В рамках проекту, як розповів представник консорціуму Володимир Кузьмінський, планується спільно з ОДА та обласною радою трансформувати не менше шести інтернатів, що дозволить понад 500 дітям отримати досвід сімейного виховання.

«Наше завдання, – зазначив Володимир Кузьмінський, – надавати вам технічну і консультаційну підтримку. Реформа, про яку ми говоримо, це політика держави. Й у Тернопільській області, як нам повідомили у Міністерстві соціальної політики, є все підґрунтя, щоб успішно реалізувати цей проект. А розрахований він майже на два роки».

Тернопільщина зацікавлена у такій співпраці й готова максимально сприяти на кожному етапі.

«Ми зацікавлені в реалізації таких проектів, тому що дана проблематика має достатньо серйозний характер. В області функціонують 19 інтернатів, де перебувають близько 3 тис. дітей. Понад 90% з них не мають батьків. І тому ми зацікавлені, щоб максимально адаптувати дітей до життя та їх соціалізувати», – погодився з важливістю реалізації даного проекту голова ТОДА Степан Барна.

Додамо, що реалізація проекту із реформування інтернатних закладів у Тернопільській області дозволить зменшити потребу в інтернатних закладах шляхом розвитку:

* соціальних послуг на рівні об’єднаних територіальних громад, введення посад фахівців із соціальної роботи;

* мережі сімейних форм виховання (патронатних сімей, опіки та піклування, усиновлення, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу);

* інклюзивної освіти для дітей з особливими освітніми потребами;

послуг з соціальної інтеграції для випускників закладів інституційного догляду.

Програма «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» виконується Міністерством соціальної політики згідно з Угодою про позику між Україною та Світовим банком. Проект «Розробка та впровадження регіонального плану стосовно збільшення обсягів надання послуг з догляду на сімейній основі (реформування інтернатних закладів для дітей )» реалізовуватиметься впродовж 2019 – 2020 р. консорціумом організацій у складі OxfordPolicyManagementLimited (Велика Британія), Міжнародної благодійної організації «Партнерство «Кожній дитині» Україна, COC Кіндердорф Інтернешнл та Українського фонду «Благополуччя дітей».

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер