images/stories/logosait_new.jpg

 

Найбільше товарів імпортували з Польщі

Впродовж минулого року на теренах Тернопілля зовнішньоекономічні операції проводилися із торговельними партнерами 83 країн світу. Про це повідомили у Тернопільській митниці ДФС у Тернопільській області. Перші позиції серед держав-партнерів займають Польща - 49,7 відс. від усього товарообігу, Німеччина - 7,5 відс., Швейцарія - 5,9 відс., Білорусь - 4,5 відс., Італія - 3,6 відсотка.

У географічному розрізі найбільше товарів, імпортованих в область, надійшло з Польщі - 44,9 відс. від усього імпорту, Німеччини - 12,5 відс., Швейцарії -  8,7 відс., Італії - 5 відс. та США - 3 відсотки. Серед продукції, яку найчастіше ввозили, електроустаткування (проводи та арматура ізольовані, радіотехнічні пристрої тощо),  механічне обладнання, транспортні засоби, що відповідно складають 31 відс., 16,3 відс., 10,7 відс. від загальної частки імпортованих товарів.

Що стосується експортованих предметів торгівлі, то 53,6 відс. від усього експорту складають товари, вивезені до Польщі. Здійснювався експорт також до Білорусі - 9,3 відс., Узбекистану - 3 відс., трохи менше до Нідерландів та Німеччини – по 2,5 відсотки.

Найчастіше експортували такі товари: електроустаткування (кабельні модулі електромереж автомобілів, як продукти переробки на митній території тощо) – 42,6 відс. від загальної частки експортованих товарів, м'ясо яловичини – 11,7 відс., продукти переробки овочів, плодів – 5,5 відс.

Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області





Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер