images/stories/logosait_new.jpg

 

Яку комісію сплачують тернополяни при оплаті комунальних послуг в установах ПАТ “Укрпошта”?

При здійсненні оплати комунальних послуг у відділеннях ПАТ “Укрпошта” споживачі сплачують комісію за отримання цієї послуги. На наше звернення у ПАТ щодо розмірів комісії нам повідомили наступне:

Для ВПЗ оснащених АРМ ВЗ
1. Приймання платежів на користь юридичної особи, якщо відповідна плата не передбачена договором між юридичною особою та ПАТ «Укрпошта» (філією)
до 1 000,00 грн включно
1%
але не менше, ніж 6 грн за один платіж
понад 1 000,00 грн до 2 000,00 включно
0,8%
понад 2 000,00
0,6 %
3.
Плата за договірний платіж, що стягується зі споживача (у разі укладанні договорів)5,6
3 грн.
Для ВПЗ не оснащених АРМ ВЗ
4. Приймання платежів на користь юридичної особи (у разі укладання договору з юридичною особою та у разі відсутності такого договору)6
до 1 000,00 грн включно
7 грн
понад 1 000,00 грн до 2 000,00 включно
14 грн
понад 2 000,00
19 грн


Що стосується сплати комісії за приймання комунальних платежів на користь постачальників послуг в автоматизованих відділеннях поштового зв’язку (оснащені АРМ ВЗ), то її розмір можна побачити у правому стовпчику  таблиці «Послуга з приймання платежів»При цьому:

Якщо у компанії – постачальника послуг (будь-яких, комунальних: газ, вода, електрика, тепло, вивіз сміття тощо) НЕ укладено договір з регіональною філією Укрпошти, комісія буде стягуватись за бездоговірний платіж.

Це не є фіксована цифра, це – відсоток від сплачуваної суми, але не менше 6,00 грн. за платіж (див. пункт 1)

Якщо договір укладений, – комісія, відповідно, буде стягуватись з платника  за договірний платіж (див. пункт 3), вона дорівнюватиме 3 грн.

( крім – тристоронніх договорів у м. Вінниці та якщо  це не суперечить умовам договору,

– крім випадків, коли юридична особа сплачує за договором мінімальну плату у розмірі 4,50 грн.,

– крім платежів, які приймаються за угодами з платіжними системами та іншими агентськими угодами).

Оскільки в межах однієї області можуть діяти різні постачальники однієї і тієї ж послуги (відповідно з деякими з них – можуть бути укладені договори, з деякими – ні), то розмір комісії за одну й ту саму послугу в одній області також може відрізнятися.

У неавтоматизованих відділеннях розмір комісії фіксований і залежить від розміру платежу, незалежно від того платіж договірний чи ні, (якщо  це не суперечить умовам договору, а також  крім випадків, коли юридична особа сплачує за договором мінімальну плату у розмірі 4,50 грн., а також, крім платежів, які приймаються за угодами з платіжними системами та іншими агентськими угодами).

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер