images/stories/logosait_new.jpg

 

На Тернопільщині за втручання прокуратури відшкодовано понад 2 млн 700 тис грн збитків, завданих несплатою податків підприємством

Під процесуальним керівництвом прокуратури Тернопільської області слідчими слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Тернопільській області в межах кримінального провадження забезпечено повне відшкодування державі збитків на суму понад 2 млн. 700 тис. грн., завданих внаслідок ухилення від сплати податків одного із підприємств харчової промисловості.
Встановлено, що службова особа підприємства здійснювала безпідставне завищення податкового кредиту та заниження податкових зобов’язань з податку на додану вартість при складанні звітності та нарахуваннях. Внаслідок незаконних дій службовця впродовж 2016-2018 років до Державного бюджету не сплачено понад 2 млн. 700 тис. грн податку на прибуток та податку на додану вартість.
На сьогодні, за результатами досудового розслідування збитки, завдані державі, відшкодовані у повному обсязі, а службова особа підприємства постане перед судом за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.212 КК України (умисне ухилення від сплати податків, що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчиненому службовою особою підприємства, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у великих розмірах).

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер