images/stories/logosait_new.jpg

 

Відбулася нарада за участю керівників обслуговуючих підприємств та перевізників ТПВ

Днями в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та еколгоії ТМР відбулася нарада щодо впровадження кроків для подальшого сортування побутових відходів у Тернополі.

Обговорення відбулося за участі керівників обслуговуючих підприємств, ОСББ м. Тернополя, перевізників твердих побутових відходів (ТПВ), фахівців управління ЖКГ та  представники муніципальної інспекції міської ради.

Під час наради начальник управління ЖКГ Олег Соколовський зазначив, що представники усіх обслуговуючих підприємств,  а також фірм-перевізників зацікавлені в тому, щоб Тернопіль був по-справжньому європейським містом та продовжував лідирувати у рейтингу найчистіших міст України.

«Сортування відходів – це насамперед внесок у збереження екології, і це повинен усвідомити кожен тернополянин. Часткове сортування ТПВ у Тернополі впровадили ще у 2012 році, коли поблизу під’їздів багатоповерхівок були встановлені сітки для ПЕТ-пляшок, – додає Олег Соколовський. – На даний час нами уже сформована дорожня карта, у якій покроково визначені усі подальші дії кожного обслуговуючого підприємства та кожного перевізника. Для початку перевізникам необхідно визначитися з виглядом майбутніх контейнерів для скла та способом і місцем його вивезення, а представники обслуговуючих підприємств повинні обговорити з мешканцями будинків місце облаштування контейнерних майданчиків та можливість заварювання сміттєкамер у будинках, де їх ще використовують».

Нагадаємо, згідно із змінами, прийнятими на  черговій сесії Тернопільської міської ради, відтепер для забезпечення роздільного сортування побутових відходів. усім виконавцям послуг з управління, утримання, обслуговування багатоквартирних будинків, ОСББ, ОСН, СК та нежитлових приміщень необхідно переобладнати уже існуючі контейнерні майданчики,  а у багатоквартирних будинках, де наявні діючі сміттєпроводи- влаштувати на прибудинковій території контейнерні майданчики для забезпечення роздільного сортування побутових відходів.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер