images/stories/logosait_new.jpg

 

Харківський бабак напророкував пізню весну

Харківський бабак напророкував пізню весну
Фото: dozor.kharkov.ua
Цього року бабак передбачив пізню весну

Минулого року бабак Тимко IIІ передбачив настання ранньої весни. До цього 13 років погоду передбачали його два попередники.

Степовий бабак Тимко IIІ з біологічної станції Харківського національного університету ім.В.Каразіна в селищі Гайдари не побачив своєї тіні, коли його розбудили в суботу, 2 лютого, повідомляє Інтерфакс-Україна.
"Весна настане, але, на жаль, у березні нас ще очікують заморозки. Тепла і сонячна погода нас чекає у квітні", - витлумачила передбачення бабака співробітниця університету Надія Токарська.
У 2019 Тимко IIІ змінив на посаді провісника свого батька - Тимка II.
Як відомо, на біостанції ХНУ День бабака відзначають із 2004 року. Тимко II передбачав погоду 7 разів. У 2017 році, крім приходу весни через 6 тижнів, він передбачив також, що Євросоюз надасть Україні безвізовий режим у тому самому році.
До цього прогнозами займався його попередник Тимко I.
Нагадаємо, за народними повір'ями, бабаки здатні передбачати, коли прийде весна. Якщо день похмурий і гризун не бачить своєї тіні - значить, бути ранній весни. Якщо ж день сонячний, а звір норовить сховатися назад у нору - зима триватиме ще довго.
Раніше синоптики розповіли про погоду в лютому, пообіцявши морози до -30 градусів, снігопади, а також відлигу.
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер