images/stories/logosait_new.jpg

 

11-річна тернополянка входить до 50-ки найкращих тенісистів України

— Нам із чоловіком завжди подобався теніс. Хотіли займатися, але не було де. Коли знайшли місце, виявилося, що нас немає кому тренувати. Навчалися самостійно, тому на змаганнях ніколи не виступали. Нам бракувало ресурсів, тож дитині вирішили все дати по максимуму, — каже тернополянка Мар’яна ШИЛО, 32 роки. Її донька 11-річна Юліана з першого класу займається тенісом. Входить до 50-ки найкращих тенісистів України.

Батьки Юліани Шило — банкіри за освітою. Тато працює в сільському господарстві, матір — підприємець. Дівчинка відвідує місцевий тенісний клуб, що відкрили торік у березні, пише Gazeta.ua.

— Займаюся тенісом шість років, — розповідає Юліана. — Почала грати 5-річною, коли пішла в перший клас. Часто їжджу на змагання. Нещодавно була на всеукраїнських у Чернівцях, де брали участь діти до 14 років. Зайняла третє місце. Здобула там 18 очок. Тепер входжу у 50-ку найкращих тенісистів України.

Юліана тренується 1–2 год. шість разів на тиждень. Щороку їздить на тренувальні збори в Карпати.

— Дитина прийшла до мене розвинута і спортивна, з хорошими координаційними показниками, — говорить тренер 47-річний Остап Гевко. — Було видно, що батьки знаходили час для активних ігор. За три роки Юліана відвідала понад 30 змагань. У дитини легко відбити інтерес до тенісу, якщо викликати постійну втому. Тому інколи проводжу веселі тренування, щоб учні могли розслабитися.

— Теніс — недешеве задоволення, — каже Мар’яна Шило. — Година заняття у клубі коштує 170 гривень, ще 200 платимо тренерові. У місяць на це витрачаємо 3–5 тисяч гривень. Якби жили в Києві, Харкові чи Одесі, це обходилося б ще дорожче.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер