images/stories/logosait.jpg

 

Кілька порад, як правильно розморожувати морепродукти

Кілька порад, як правильно розморожувати морепродукти


Морський коктейль – це набір морепродуктів, який складається з креветок, мідій, кальмарів, інколи восьминогів. Від кількості морепродуктів залежить ціна такого набору.

Незважаючи на те, що різні морепродукти потребують різного часу розморожування та методів приготування, морський коктейль можна дуже смачно приготувати.



Існує два варіанти приготування. Або розморозити морепродукти, злити всю воду і смажити 3 хвилини постійно помішуючи.

Або ж в замороженому вигляді кинути на розжарену сковорідку та смажити поки не випарується вся волога. Потрібно щоб морепродукти смажились, а не тушкувались, тому що на смак вони будуть “резинові”.

Як розморозити морські гребінці

Морські гребінці вважаються делікатесом і цінуються не менше за устриці. Багаті на йод, фосфор, кальцій, залізо, цинк, мідь і магній. Їх потрібно розморожувати дуже обережно, незважаючи на те чи вони в мушлі, чи без неї. Щоб зберегти максимальну кількість соку при розмороженні їх заливають холодним молоком та залишають на деякий час. Можна їх готувати і не розморожуючи, але цей спосіб не отримав схвалення у шеф-кухарів.

Мідії

Мідії в супермаркетах можна зустріти як в мушлях так і без, свіжоморожені і вареноморожені. Вибір залежить вже від ваших уподобань. Найчастіше в продаж потрапляє саме м’ясо мідій, без ракушки, яке попередньо вже зварене. Такі мідії потрібно розморозити і можна відразу використовувати як в салатах і різноманітних соусах, так і просто їх їсти. Свіжозаморожені мідії можна відразу зварити, не розморожуючи їх. Що стосується мідій у мушлі, то вони ідеально підходять для запікання або ж для соусів.

Креветки

Смачні і дуже корисні морепродукти, які не містять жиру та багаті на йод, селен, мідь і цинк. Вони бувають свіжоморожені або варено-морожені. Свіжоморожені на вигляд переважно сірого кольору, а варені – червоного. Заморожені креветки кращі за свіжі, оскільки в їхніх головах містяться ферменти, які мають здатність руйнувати м’ясо. Найчастіше креветки або варять, або смажать. Для смаження бажано брати свіжоморожені. Щоб швидко розморозити креветки, необхідно залити їх холодною водою, так вони втратять небагато свого соку. Для варіння підходять як свіжоморожені, так і варено-морожені креветки. Якщо немає часу розморожувати, їх можна відразу кинути у киплячу воду, але час варіння тоді збільшиться, оскільки вони трішки охолодять окріп.

Кальмари

Кальмари – найдешевший морепродукт, у якому міститься багато білка. Щоб розморозити кальмара, його потрібно за день до приготування перекласти з морозильної камери в холодильник. Потім почистити від шкірки та від прозорого скелета який знаходиться всередині. Кальмар можна варити, запікати, смажити, але щоб він не був жорстким, потрібно правильно його приготувати. Або готувати дуже швидко – до 5 хвилин, або набагато довше – більше 40 хвилин.

Не бійтесь купувати та готувати заморожені морепродукти. При правильній розморозці ви відчуєте всю гамму смаку.

Банер
Банер
Банер
Банер