images/stories/logosait_new.jpg

 

ЄВРОСОЮЗ ОФІЦІЙНО ВІДМОВИВСЯ ВИЗНАВАТИ РОСІЙСЬКІ ПАСПОРТИ ЖИТЕЛІВ ОРДЛО

Європейський Союз офіційно відмовився визнавати російські паспорти жителів ОРДЛО (окремих районів Донецької та Луганської областей).

Про це повідомляє пресслужба Єврокомісії.

"Єврокомісія і зовнішньополітична служба ЄС цього тижня направили державам-членів ЄС та країнам, що не входять в Шенгенську зону ЄС, керівництво про те, як обробляти візові заяви, подані жителями непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей України", - йдеться в заяві ЄК.

Уточнюється, що правила були підготовлені у зв'язку з проханнями країн ЄС дати рекомендації з ідентифікації і невизнання паспортів жителів "Л/ДНР", виданих у відповідності з указом президента Росії Володимира Путіна.

"Згідно з візовим кодексом ЄС, заявники на отримання шенгенської візи, які на законних підставах проживають у непідконтрольних Україні районах Донецької і Луганської областей, повинні подати заяву на отримання візи до консульств держав - членів ЄС в Україні, незалежно від проїзного документа, який у них є", - говориться в заяві ЄК.

Нагадаємо, 8 серпня Естонія офіційно заявила, що не визнаватиме паспорти, які Росія з квітня видає жителям окупованого Донбасу.

Нагадаємо, міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш писав, що Росія видає паспорти мешканцям окремих районів Донецької та Луганської областей, щоб зобов’язати їх служити у Збройних силах РФ.

Міністерство закордонних справ України заявляє, що Україна і світ ніколи не визнають російські паспорти, видані РФ жителям ОРДЛО.

24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений режим видачі російського громадянства жителям окупованого Донбасу. Після цього в "ДНР/ЛНР" були відкриті "пункти прийому документів" на отримання паспортів РФ.

1 травня Путін видав новий указ, що спрощує порядок отримання громадянства РФ для українців, що жили в Криму і на Донбасі до весни 2014 року.

Також слідкуйте за "Прямим" у FacebookTwitter Telegram та Instagram.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер