images/stories/logosait.jpg

 

10 оригінальних рецептів овочевих смузі

10 оригінальних рецептів овочевих смузі


Як добре, що влітку у нас є можливість їсти свіжі овочі. Адже це ідеальна їжа для тих, хто веде здоровий спосіб життя і стежить за своєю фігурою. Вони смачні та корисні, очищають організм і покращують обмін речовин, вітамінів у них багато, а калорій - мало. Чудовою заміною традиційним салатам можуть стати смузі - густі коктейлі зі змішаних у блендері овочів. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами кількома рецептами таких коктейлів.

ГОСТРИЙ ТОМАТНИЙ СМУЗІ

1 помідор
1 склянка кефіру або йогурту
1 гострий перець чилі
1 зубчик часнику
Півпучка розмарину або петрушки
Сіль, перець

Овочі та зелень дрібно нарізати та перетерти у блендері. Залити кефіром, додати сіль, перець і добряче збити.

СМУЗІ З БРОКОЛІ ЗІ ШПИНАТОМ І ОГІРКОМ

100 г броколі
50 г шпинату
1 огірок
Сік лайма
Сіль

Броколі відварити, шпинат нарізати й трохи протушкувати. Всі інгредієнти скласти в чашу блендера, вичавити сік лайма та збити до однорідного стану.

ТОМАТНИЙ СМУЗІ З ОГІРКОМ І ПЕРЦЕМ

1 помідор
1 солодкий перець
1 огірок
Сіль, перець

Всі інгредієнти нарізати, подрібнити у блендері, додати трохи холодної води або колотого льоду та ще раз збити.

ОГІРКОВИЙ СМУЗІ

1 склянка кефіру або йогурту
1 огірок
Пучок кропу
Сіль

Огірок і кріп нарізати, покласти в чашу блендера, подрібнити. Влити кефір, посолити, збити.

ТОМАТНО-МОРКВЯНИЙ СМУЗІ

2 помідори
1 морква
1 стебло селери
1 ч. ложка оливкової олії
Сіль, перець за смаком

Моркву натерти на тертці, помідори та селеру нарізати. Всі інгредієнти покласти у блендер і добряче збити.

СМУЗІ З ПЕРЦЮ З ЛИМОННИМ СОКОМ

1 солодкий перець
Сік половинки лимона
Сіль

Перець очистити, нарізати та подрібнити у блендері. Додати лимонний сік, трохи води й гарненько збити.

БУРЯКОВИЙ СМУЗІ

1 невеликий буряк
½ склянки води
Сік половинки лимона

Буряк запекти в духовці або відварити. Нарізати шматками та подрібнити у блендері. Влити воду, додати сік лимона та збити.

СМУЗІ З ЗЕЛЕНИХ ОВОЧІВ

1 огірок
100 г молодої капусти
Пучок кінзи
1 склянка холодного зеленого чаю
1 ч. ложка натертого імбиру
Сік 1 лимона
Сіль за смаком

Капусту нашаткувати, огірок і кінзу нарізати. Скласти овочі в чашу блендера, подрібнити. Влити чай, лимонний сік, додати імбир і збити.

ГАРБУЗОВО-МОРКВЯНИЙ СМУЗІ

100 г гарбуза
1 морква
1 склянка йогурту або кефіру

Гарбуз запекти або відварити. Натерти овочі на тертці, залити йогуртом і добряче збити блендером.

СМУЗІ З КАПУСТИ ТА АВОКАДО

100 г капусти
1 авокадо
Вода або лід
Сіль

Капусту нашаткувати, авокадо очистити, вийняти кісточку, нарізати. Збити блендером, додавши трохи води або колотого льоду.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер