images/stories/logosait_new.jpg

 

Сергій Надал привітав репресовану та реабілітовану тернополянку Раїсу Невмержицьку з 90-річчям

У понеділок, 16 листопада, міський голова Тернополя Сергій Надал привітав репресовану, а пізніше реабілітовану, Раїсу Невмержицьку з 90-річчям.

Народилася ювлярка у сім'ї священника, батько якої пізніше був висланий у північні табори. Мама з малолітніми дітьми була відправлена до Умані, де проживали 7 років. Після переїзду у Волочиськ Раїса Сергіївна познайомилася з майбутнім чоловіком, військовим. Він змушений був залишити службу, як чоловік «ворога народу». Ювілярка з чоловіком переїхала у Тернопіль, закінчила вечірню школу, працювала лаборантом в медичному інституті, потім помічником кухаря в столові залізничників, також працювала різноробочою. Статус «ворога народу» не давав змоги обрати легку роботу. Народила дві доньки, має трьох онуків. Понад 70 років проживає у Тернополі.

Міський голова наголосив, що Раїса Невмержицька є гідним прикладом для наслідування прийдешнім поколінням.

«Для мене особисто надзвичайно важливо пам’ятати та цінувати людей, які пережили репресії тоталітарного режиму та власним здоров’ям і життям виборювали Незалежність України, - зазначив Сергій Надал. – Від імен усіх тернополян бажаю Вам у цей святковий день міцного здоров’я та сімейного благополуччя. Нехай Бог оберігає Вас!».

 

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер