images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопільські віндсерфінгісти на регаті в Тернополі стали чемпіонами України у всіх номерах програми

Тернопільські віндсерфінгісти на регаті в Тернополі стали чемпіонами України у всіх номерах програми

На Тернопільському ставі впродовж чотирьох днів тривав Чемпіонат України з вітрильного спорту. Відбувались змагання у класах вітрильної дошки Techno293 cеред спортсменів та RS-X серед дорослих. Учасниками регати стали понад 20 спортсменів з Миколаєва, Курахово (Донецька область) та Тернополя. «За три дні було проведено десять перегонів, і переможці визначалися за підсумками набраних місць у кожному з них, – розповідає голова перегонового комітету змагань Валерій Чеботарьов із міста Одеси. – Тернопільський став – ідеальна акваторія для проведення змагань з вітрильного спорту, хоча цього разу спостерігались і кардинально різні вітрові умови, аж до майже повного штилю. В перший день через слабкий вітер навіть не вдалося провести жодного перегону, однак ми надолужили цю вимушену перерву за наступні. Сподіваємося, що такі змагання вдасться організувати в Тернополі і наступного року».

 

Отож, за результатами десяти перегонів серед дорослих спортсменів в олімпійському класі RS-X перше та друге місця здобули тернополяни Олександр Тугарєв та Мар’ян Воловець, брогзовим призером став представник Миколаєва Олександр Гончаренко. У класі Techno293 серед юнаків до 17 років переміг тернополянин Тимур Данієлян, другим був його колега по команді Олександр Городиський. У молодшій групі (спортсмени до 15 років) перші два призових місця здобули також тернополяни Давид Огородник та Костянтин Городиський, а третім був Руслан Рудомьотов із Донеччини.

У старшій віковій групі у класі Techno293 серед дівчат до 17 років звання чемпіонки України виборола тернополянка Аліна Нижегородова, друге місце посіла ще одна представниця нашої команди Єва Золота-Авдєєнко, а третьою стала Катерина Голобокова з Донецької області.

Також були відзначені і наймолодші учасники регати, які вперше виступали на змаганнях всеукраїнського рівня, однак пройшли дистанцію на всіх десяти перегонах. Це Єва Мороз, Марк Мороз та Дем’ян Варода.

Юні тернопільські віндсерфігністи є вихованцями відділення віндсерфінгу ДЮСШ з водних видів спорту міста Тернополя, а старші представляють обласну ШВСМ. Тренери команди Олексій Нижегородов та Олександр Тугарєв (старший).

Додамо, що чемпіонат України з віндсерфінгу в Тернополі проводився вдруге, а загалом такі регати з вітрильного спорту в Україні організовуються ще з 1991 року.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер