images/stories/logosait_new.jpg

 

Як вагітним жінкам краще харчуватися у спекотні дні – поради ЦГЗ

Дотримуватися збалансованого харчування у спекотні дні, коли крім морозива та холодних напоїв більше нічого не хочеться, важко.

Але для певних категорій людей це дуже важливо.

Центр громадського здоров’я дає декілька порад, як як вагітній жінці харчуватися у спекотний період, щоб зберегти своє здоров’я та здоров’я майбутньої дитини.

Пийте рідину регулярно упродовж дня (наприклад, вода, чай).

Це допоможе запобігти зневодненню, оскільки вашому організму потрібно більше рідини, ніж зазвичай, особливо у спекотну погоду.

Завжди беріть прохолодну пляшку з водою, коли йдете на прогулянку.

Використовуйте у щоденному раціоні різноманітні продукти, зокрема, велику кількість фруктів та овочів.

Їжте легкі свіжоприготовані страви.

Фото: HayDmitriy/Depositphotos

Обмежте вживання кофеїну.

Як ми вже розповідали, кава не шкодить майбутній дитині, хоча лікарі радять жінкам при можливості скоротити споживання цього напою до однієї чашки на день.

Дослідження не підтверджують, що кофеїн шкідливий для ембріона, але так, він потрапляє до нього через плаценту, тож краще поберегтися.

Повністю уникайте алкоголю.

Навіть у невеликій кількості алкоголь потрапить у кров вашого малюка й може вплинути на розвиток дитини. Нагадаємо, що безпечної дози алкоголю під час вагітності не існує!

Уникайте вживання м’якого морозива з яток вуличної торгівлі та місць швидкого харчування, оскільки воно може містити небезпечні бактерії (наприклад, сальмонелу).

Також не варто виготовляти вдома морозиво або соуси з додаванням сирих яєць.

Мінімізуйте споживання солі.

Це допоможе швидше виводити воду з організму та дозволить почуватися комфортніше. І взагалі, це стосується не лише вагітних.

Медичні організації вже давно попереджають нас про небезпеку солі. Вони стверджують, що сіль спричинює проблеми зі здоров'ям, зокрема високий кров'яний тиск і хвороби серця.

Також лікарі попереджають, що  у спекотну погоду під час вагітності краще не вживати  такі продукти:

  • м’які або непастеризовані сири (брі, камамбер і фета);
  • паштети;
  • рибу та інші морепродукти (устриці, мідії), страви з них (суші, роли);
  • холодну, попередньо зварену курку, шинку та інші охолоджені, попередньо зварені м’ясні продукти;
  • заздалегідь приготовлені бутерброди;
  • салати;
  • залишки продуктів від попередніх прийомів їжі.

"Споживайте поживну та різноманітну їжу. Смакуйте корисне та бережіть здоров’я!", – закликає Центр громадського здоров'я.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер