images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопільські спортсменки повернулись із медалями чемпіонату Європи з пауерліфтингу у Чехії

Тернопільські спортсменки повернулись із медалями чемпіонату Європи з пауерліфтингу у Чехії

Чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед всіх вікових груп з 2 до 8 серпня 2021 року тривав у чеському місті Плзень. За право називатися «найсильнішою державою європейського континенту» боролися в складі збірних команд різних країн 283 спортсмени. Серед них і троє представниць Тернопільської області, які мали честь представляти нашу державу в складі збірної команди України, – повідомляє Федерація пауерліфтингу області.

Зокрема, у дівчачій групі (до 18 років) виступали Полянська Марія (вагова категорія до 52 кг) та Бздир Софія (вагова категорія до 63 кг), а серед юніорок (до 23 років) – Канюка Олена (вагова категорія до 57 кг). Ці троє спортсменок є вихованками Тернопільської обласної ДЮСШ з літніх видів спорту, і право виступу на міжнародному турнірі в складі збірної команди України дівчата вибороли на чемпіонаті України з пауерліфтингу, який відбувся в квітні цього року.

Отож, у перший день змагань європейської першості у Чехії збірна України серед дівчат завоювала 5 золотих та 4 срібні медалі, посівши перше командне місце! А тернополянки в актив української команди долучили дві срібних нагороди. Так, у ваговій категорії до 52 кг другу сходинку п’єдесталу пошани посіла Полянська Марія з сумою 335 кг, виконавши всі 9 підходів. У вправі присідання зі штангою спортсменка показала результат 140 кг (3 місце), жим лежачи – 65 кг, станова тяга – 130 кг (1 місце). Тренують Марію Полянську Погребінський В.А., Лисий І.В., Злочовський А.П.

А Бздир Софія, яка, до речі, також є студенткою факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені В.Гнатюка, у ваговій категорії до 63 кг зібрала усі срібні нагороди та завершила виступ з результатом у сумі 340 кг. Софія присіла зі штангою 140 кг (2 місце), жим лежачи – 65 кг (2 місце) та у становій тязі впоралась із вагою у 135 кг (2 місце). Софія тренується під керівництвом В.А. Погребінського, А.В. Лисої, А.П. Злочовського.

Підхопили тріумфальну естафету на чемпіонаті Європи після юнаків та дівчат і наші юніорки, теж завоювавши перше командне місце! Так, тернополянка Канюка Альона посіла другу сходинку на європейському п’єдесталі та здобула срібну медаль у ваговій категорії до 57 кг. Альона без проблем впоралась з вагою у 155 кг в присіданнях зі штангою (2 місце), у жимі лежачи – 65 кг (2 місце) та завершила свій виступ з вагою 140 кг у становій тязі. Тренери спортсменки І.В. Лисий; А.В. Лиса, А.П. Злочовський.

Тернопільська федерація пауерліфтингу висловлює подяку за підтримку і чудову організацію поїздки на чемпіонат Європи Національній Федерації пауерліфтингу України (IPF), президенту Федерації Сіражутдіну Базаєву, генеральному секретарю Федерації Тетяні Мельник, старшому тренеру збірної команди України Вадиму Воронецькому, а також начальнику управління молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА Андрію Човгану та начальнику відділу спорту Ігорю Угрину.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер