images/stories/logosait_new.jpg

 

На підтримку українського війська тернополяни перерахували майже 232,8 млн грн із легальних доходів

На підтримку українського війська тернополяни перерахували майже 232,8 млн грн із легальних доходів

 

«Майже 232,8 млн грн військового збору спрямували на потреби армії платники Тернопільщини упродовж восьми місяців цього року», – повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. Він зазначив, що надходження цього платежу перевищили сплату січня-серпня минулого року на 43,8 млн грн або плюс 23,2 відсотка.

«Лише у серпні наші краяни перерахували до державної скарбниці 32,1 млн грн «патріотичного» збору. Приріст до минулорічних надходжень склав 6,8 млн грн або 26,2 відсотка», – деталізував очільник податкової служби Тернопілля.

Принагідно нагадуємо, що військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії. Ставка цього платежу становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків.

«Варто пам’ятати, що сплата військового збору – це посильний внесок кожного громадянина для підтримання обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій країні», – підсумував Михайло Яцина.

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області

 

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер