images/stories/logosait_new.jpg

 

Від реалізації підакцизних товарів територіальні громади Тернопілля отримали 78,1 млн грн

Від реалізації підакцизних товарів територіальні громади Тернопілля отримали 78,1 млн грн

 

Трохи більше 19,3 млн грн акцизного податку перерахували до державного бюджету суб’єкти господарювання Тернопільщини у січні-серпні 2021 року. Фактична сплата перевищила очікувані надходження на 8,5 відсотка. Відтак скарбниця держави додатково отримала 1,5 млн грн цього платежу.

До місцевих бюджетів упродовж восьми місяців цього року надійшло 78,1 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів. До того ж сплатили на 17 відсотків більше, ніж сподівалися, тобто додалося ще 11,3 млн гривень.

Нагадаємо, що відповідно до норм Бюджетного кодексу акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, зараховується до міських, селищних, сільських бюджетів та бюджетів об’єднаних територіальних громад.

Ставка цього податку визначена в розмірі 5 відсотків із кожної одиниці проданої алкогольної продукції чи тютюнового виробу. Звітним податковим періодом для платників акцизного податку є календарний місяць. Отож, сплачується платіж упродовж 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання декларації.

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області

 

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер