images/stories/logosait_new.jpg

 

Самопочуття різко погіршиться: коли у жовтні будуть найлютіші магнітні бурі (ГРАФІК)


Самопочуття різко погіршиться: коли у жовтні будуть найлютіші магнітні бурі (ГРАФІК)

Вчені щодня спостерігають за сонячною активністю і прогнозують настання магнітних бур. Такі бурі можуть негативно впливати на системи зв'язку та електроприлади, а також здоров'я людей. Щоб магнітна буря не стала для вас несподіванкою, варто ознайомитися з прогнозом на місяць, радить УНІАН.

Що таке магнітна буря?

Магнітні бурі - це збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв'язку, а також людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може відбитися на здоров'ї.

Магнітні бурі у жовтні: небезпечні датиМагнітні бурі у жовтні / фото tesis.lebedev.ru

Жовтня розпочнеться з сильної магнітної бурі. Сонячна активність досягне рівня 5 балів. Це єдина велика буря в жовтні. Наступні збурення на Сонці середньої сили очікуються 5, 10 і 19 жовтня.

Прогноз на такий тривалий період вважається неточним і може помінятися з часом.

Магнітні бурі: вплив на здоров'я

У дні підвищеної сонячної активності може погіршитися самопочуття. Можливі такі симптоми: головний біль; запаморочення; нудота; біль у м'язах і суглобах; підвищений тиск; загострення хронічних захворювань; безсоння.

Щоб звести до мінімуму вплив бурі, за кілька днів до небезпечної дати потрібно дотримуватися наступних правил.

Не вживайте каву, алкоголь, сигарети, жирну і гостру їжу. Більше часу проводьте на свіжому повітрі. Лягайте спати в один і той же час, дотримуйтеся режиму дня. Постарайтеся не нервувати

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер