images/stories/logosait_new.jpg

 

Юна важкоатлетка з Тернопілля Аліна Дадерко успішно виступила на чемпіонаті світу у Саудівській Аравії

Юна важкоатлетка з Тернопілля Аліна Дадерко успішно виступила на чемпіонаті світу у Саудівській Аравії

Вже другі міжнародні старти стали успішними для юної важкоатлетки з Хоросткова Аліни Дадерко. Спортсменка у складі національної збірної, де виступає вісім представників від України (чотири дівчини і чотири юнаки), бере участь у Чемпіонаті світу серед кадетів до 17 років 2021. Такі змагання до 13 жовтня триватимуть у Саудівській Аравії, місті Джидда. Незважаючи на те, що Аліні лише чотирнадцять років, вона впевнено показала себе серед старших за віком суперниць і, виступаючи у ваговій категорії 45 кг, з результатом 54 кг у ривку, 66 кг у поштовху та 120 кг у сумі двоборства, посіла восьме місце.

Як повідомив тренер спортсменки Ярослав Ваверчак, на змаганнях уДжидді Алінка покращила свій результат, який показала на чемпіонаті Європи (51 кг у ривку і 64 кг у поштовху), де, власне, і пройшла відбір на світову першість, отримала новий досвід стартів світового рівня та великий стимул до подальшої роботи і тренувань.

Аліна Дадерко представляє обласну ШВСМ, де тренується також під керівництвом Вікторії Шаймарданової, є вихованкою Хоростківської ДЮСШ.

Ярослав Ваверчак висловив вдячність за сприяння у участі спортсменки у престижних змаганнях чемпіонату світу директору обласної ШВСМ Олегу Любінському, Президенту Федерації важкої атлетики області Богдану Олійнику, голові Хоростківської ОТГ Степану Гладуну.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер