images/stories/logosait_new.jpg

 

Осінні шкільні канікули хочуть зробити удвічі довшими через масову госпіталізацію дітей


Осінні шкільні канікули хочуть зробити удвічі довшими через масову госпіталізацію дітей

Найімовірніше, цьогоріч школярі відпочиватимуть осінню не звичні 2 тижні, а майже місяць. Виною тому масова госпіталізація дітей. Зокрема, понад 20% від госпіталізованих – це діти. Таким є результат лютування штаму "Дельта".

Відтак у МОЗ таки хочуть зробити канікули довшими.

"Скоріше за все, канікули будуть трошки продовжені. Зазвичай вони тривають протягом двох тижнів, ми зараз дискутуємо про термін в 3-4 тижні", – сказав заступник міністра охорони здоров'я – головний санітарний лікар Ігор Кузін.

За його словами, на стаціонарному лікуванні з коронавірусною хворобою перебуває 607 дітей – це 21% від кількості ліжок для хворих з COVID-19, які були виділені на педіатричному напрямку. Він додав, що діти більш активно залучаються в епідемічний процес.

"Через це велика кількість класів зачиняється через випадок коронавірусу у дитини або вчителя. Весь клас вважається контактним, і він зачиняється на "умовний" карантин", – підкреслив головний санлікар.

Нагадаємо, через погіршення епідситуації 13 жовтня Міністерство освіти і науки за ініціативою МОЗ рекомендувало школам оголосити осінні канікули з 18 жовтня. Зазвичай канікули тривали з 25 до 31 жовтня.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер