images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі відбувся туристсько-краєзнавчий пішохідний квест «Спорт для всіх в парках і скверах»

У Тернополі відбувся туристсько-краєзнавчий пішохідний квест «Спорт для всіх в парках і скверах»

Відкритий обласний фізкультурно-оздоровчий захід з туристсько-краєзнавчого пішохідного квесту для учасників молодшого юнацького віку в рамках Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів «Спорт для всіх в парках і скверах», присвячений Дню захисників України, відбувся у Тернополі. Провели змагання на теренах гідропарку «Топільче». Чудовий  осінній  день згуртував юних любителів цікавих пригод квестової гри. Захід було організовано спільною працею Тернопільського обласного комунального центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді (директорка Оксана Пшенична) та Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» (директор Володимир Ванджура).

Випробуванням для команд-учасників стало подолання маршруту з метою  пошуку локацій для виконання спеціальних завдань. Для здобуття кращих результатів дітям потрібно було проявити спритність, кмітливість, образне мислення, ерудицію, вміння розгадувати ребуси та загадки.

Переможні місця у вікових групах розподілились наступним чином:

7-9 років: переможцем стала збірна команда «Малята» у складі Христини Телебзди, Валерії Медвідь, Назарія Шило та Тимофія Настроги. Другу сходинку посіла команда «Чемпіони» у складі Вадима Черняка, Софії Адаменко, Артура Балабана і Софії Чимишин – керівничка Юлія Радецька. Третю позицію виборола команда «Козацько-лицарського гарту» у складі Дмитра Микули, Вікторії Лисак, Тараса Візниці і Богдана Телебзди – керівничка Анна Семчук;

10-12 років: фінішну стрічку першою перетнула команда «Юні туристи-краєзнавці» у складі Ангеліни Островської, Софії Лонк, Христини Бадран і Володимира Деркача – керівничка Алла Боровик, а наступні дві нагороди вибороли команди «Вареники» (Джура) у складі Анни Боденчук, Поліни Зимак, Марії Триполець і Христини Шматло – керівниця Ірина Драгущак, та команди «Юні етнографи» у складі Святослава Правака, Дарини Редькви, Анни Уніят, Богдана Білінського – керівниця Зоя Ліщук.

Паралельно відбувався конкурс-випробування «Отакенні лижі». Метою цього випробування було подолання командою з чотирьох осіб на одній парі лиж ділянку місцевості протяжністю 20 м. Чіткість і злагодженість командної роботи, море емоцій та вражень стали запорукою успіху для юних лижників, – інформує Ольга Єпіфанова – культорганізатор Тернопільського обласного комунального центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді.


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер