images/stories/logosait_new.jpg

 

Гімнастка з Тернополя Анастасія Бачинська показала найкращий за 22 роки результат України у вільних вправах на чемпіонаті світу і посіла сьоме місце

Гімнастка з Тернополя Анастасія Бачинська показала найкращий за 22 роки результат України у вільних вправах на чемпіонаті світу і посіла сьоме місце

У японському Кітакюшю визначилися медалістки чемпіонату світу зі спортивної гімнастики у фіналі вільних вправ серед жінок. Єдиною українською представницею в цьому фіналі була 18-річна тернополянка Анастасія Бачинська, яка вперше в кар'єрі подолала кваліфікацію на чемпіонаті світу. В дебютному фіналі особистого багатоборства Бачинська ввійшла до топ-10, а у вільних вправах посіла сьоме місце, - повідомляє «Суспільне. Спорт».

У вільних вправах українка змагалася ще iз сімома гімнастками, які пройшли кваліфікацію. У відборі Бачинська посіла десяте місце з 13.1 бала, але цього вистачило завдяки правилу, що у фіналі можуть узяти участь лише дві гімнастки від збірної. А отже дві спортсменки, які були вище за Анастасію, – японка Хітомі Хатакеда та американка Емджей Фрейзер – відсіялися як треті номери своїх країн.

Таким чином Бачинська стала першою українкою у фіналі вільних вправ за 18 років, адже востаннє це вдавалося Альоні Кваші – ще в 2003-му. Тоді українка посіла восьме місце.

Фінальний виступ Насті Бачинській удався майже так само, як у кваліфікації. Наша землячка успішно виконала вправу, припустившись лише кількох дрібних помилок у формі й приземленні та заробивши 13.033 бала. В підсумку це принесло їй сьоме місце. Анастасія покращила позицію, порівняно з кваліфікацією, випередивши японку Юну Хірайву, яка мала падіння.

А це означає, що Бачинська показала найкращий результат України в цьому виді змагань за 22 роки. Востаннє українська гімнастка входила до топ-7 у вільнах вправах на чемпіонаті світу в 1999 році, коли Тетяна Ярош стала шостою.

Чемпіонкою в Кітакюшю стала бронзова призерка Олімпійських ігор-2020 у Токіо в цій дисципліні – японка Маї Муракамі. Щоправда, спершу їй мало дістатися «срібло», адже вона отримала 13.966 бала, що було нижче за оцінку представниці РФГ Ангєліни Мєльнікової (14). Але після перегляду оцінки Муракамі додали один бал, який урешті приніс їй друге в кар’єрі «золото» чемпіонату світу в цій вправі – після 2017-го.

Нова абсолютна чемпіонка світу й олімпійська чемпіонка Мєльнікова, яка також подавала заявку на перегляд оцінки, але безуспішно, завершила змагання зі «сріблом», а американка Ліенн Вон (віцечемпіонка в багатоборстві) – з «бронзою».

Єдину українську медаль на чемпіонаті світу в Японії завоював Ілля Ковтун, який виборов «бронзу» в багатоборстві – лише другу в історії України. А у завершальному фіналі змагань на поперечині Ілля посів сьоме місце.

Спортивна гімнастика. Вільні вправи (жінки), фінал

Маї Муракамі (Японія) – 14.066

Ангєліна Мєльнікова (РФГ) – 14

Ліенн Вон (США) – 13.833

...

7. Анастасія Бачинська (Україна) – 13.033

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер