images/stories/logosait_new.jpg

 

«День у музеї»: для слухачів Тернопільського обласного відділення МАН України провели навчальне заняття на базі Бережанського краєзнавчого музею

«День у музеї»: для слухачів Тернопільського обласного відділення МАН України провели навчальне заняття на базі Бережанського краєзнавчого музею

У Тернопільському обласному відділенні МАН України навчається чимало слухачів, які відвідують секцію історичного краєзнавства та історії України.

0Як зазначають у закладі, краєзнавство займає одне з провідних місць в системі історичної науки, тим паче, що ресурс для краєзнавчої діяльності в нашому краї настільки значний та багатий, що вистачить, мабуть, на кільканадцять поколінь юних дослідників.

«Історична тематика в дослідженнях вихованців МАН України є чи не найдавнішим напрямом наукових пошуків. З цією метою на базі Бережанської філії було організоване заняття «День у музеї» в якому взяли участь слухачі Бережанської, Зборівської та Теребовлянської філій, — розповідають у Тернопільському обласному відділенні МАН України. — Привітала учасників заходу Лариса Костянтинівна Таран, завідувачка кабінету професійного розвитку педагогів НЦ «МАНУ» м. Київ, яка побажала юним дослідникам не втрачати запалу до дослідницької діяльності та плідної праці. А далі історики-дослідники попрямували знайомитись із маленьким галицьким містечком, де минуле та сучасність переплелися настільки тісно, що легко забути, який зараз рік і століття (красується у місті ратуша, годинник, який повертає нас у реальність, вірменські дворики, пам’ятники і монументи)».

Микола Павлович Проців, науковий співробітник Бережанського краєзнавчого музею, викладач Тернопільського обласного відділення МАН України, після невеличкого екскурсу історичними пам’ятками міста, привів слухачів до краєзнавчого музею.1

«Музей — це духовна скарбниця, що зберігає безцінні пам’ятки історії, культури та мистецтв, які служать суспільству та його розвиткові. Оповідач ознайомив учнів з експозицією та організував практичне заняття «Робота з історичними джерелами: впорядкування публікацій, фотоплівок, монет», — додають у закладі. — Володимир Васильович Старка, доктор історичних наук, доцент ТНПУ ім. Володимира Гнатюка, розповів про організаційні засади пошукової діяльності слухачів обласного відділення МАН України (проблематика та тематика наукових проектів)».

По завершенню виступів викладачів, учасники навчального заняття поділились враженнями від заходу й темами наукових проектів, над якими працюватимуть.


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер