images/stories/logosait_new.jpg

 

Авантюрну комедію «Де гроші» привіз до Тернополя мегапопулярний DZIDZIO

Авантюрну комедію «Де гроші» привіз до Тернополя мегапопулярний DZIDZIO

Співак, актор, режисер-постановник Михайло Хома, він же DZIDZIO представив у Тернополі свій новий фільм — пригодницьку комедію-квест «Де гроші». Разом із Михайлом до файного міста на прем’єру прибула продюсерка Діана Юраш та блогер Дмитро Варварук, який зіграв у стрічці одну із ролей.

Як розповів Михайло Хома, це вже третій художній фільм від компанії Dzidziofilm і перший проєкт команди, реалізований за підтримки Держкіно.

Праця над стрічкою тривала два роки.

«Ідея у мене з’явилася, коли я загубив гроші. Хтось зателефонував, я відволікся на розмову, а тоді перевернув усе навкруги, бо не міг знайти коштів ні вдома, ні на студії. Аж ввечері побачив, що кишеня розійшлася по шву і купюри зісковзнули вниз по штанині. А я вже всіх почав підозрювати, навіть себе. Оце для мене був квест», — поділився спогадами Михайло.

У фільмі окрім Михайла Хоми знялися Ада Роговцева, Ахтем Сеітаблаєв, Юрій Горбунов, Володимир Остапчук, Віктор Андрієнко, Олексій Тритенко, Сергій Либа та інші українські актори. Зйомки відбувалися на кіностудії імені Олександра Довженка й на Личаківському кладовищі у Львові. До слова, для створення цієї комедії професіонали майже два місяці облаштовували декорації з рухомими елементами.

Сюжет фільму розповідає про пригоди піаніста Міші, який зневірився в улюбленій професії та заробляє на життя шахрайством. Обікравши іноземних туристів, Михайлу та його товаришу-напарнику доводиться тікати від поліції. Друг від правоохоронців відірватися не зумів, а от Михайло заховався від стражів закону в цвинтарній капличці. Саме там аферист знайомиться із немолодою багачкою Адою Потоцькою. Вдова володіє великим будинком, мешканці якого і вдень, і серед ночі переймаються єдиним питанням: «Де гроші?»

Михайло Хома зауважив: робота над цією стрічкою стала для нього викликом, адже фільм виходить у прокат в час жорстких карантинних обмежень. Окрім цього, зйомки доводилося поєднувати з концертами, поїздками, інтерв’ю, участю в телешоу, тож подекуди мусив боротися з втомою. Проте, на думку Михайла, ідеального періоду для реалізації задумів не буває, тому треба втілювати творчі плани тут і тепер. А ще, на відміну від головного героя фільму, ніколи не варто зраджувати власним мріям.

Михайло Хома, як режисер-постановник також не відрікається від амбітних цілей. Артист зізнався, що в майбутньому сподівається отримати за котрусь із кіноробіт «Оскар», а також уже докладає всіх зусиль, аби нова комедія найближчим часом вийшла на міжнародний ринок. Наразі команда розпочала роботу над англомовним тонуванням стрічки, тобто іноземною версією фільму.

Переглянути комедію-квест «Де гроші» можна в кінотеатрі Miromax, що в ТРЦ «Подоляни» з 25 жовтня.

Маряна Бобрівець


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер