images/stories/logosait_new.jpg

 

"Штам "Дельта" і тотальне зневоднення, вірус проявив найвідразливіші симптоми": лікар про недугу в наймолодших


"Штам "Дельта" і тотальне зневоднення, вірус проявив найвідразливіші симптоми": лікар про недугу в наймолодших

Штам "Дельта" продовжує завдавати шкоди українцям. Вірус викликає надзвичайно серйозні ускладнення та надважкі симптоми, поводячи себе цілковито непередбачувано. Медики б'ють на сполох і закликають громадян України не нехтувати карантинними рекомендаціями.

Як повідомляє "Укрінформ", Олександр Тесліцький, в.о. генерального директора Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні розпитав про особливості штаму "Дельта", його вплив на дитячі організми, щоденні госпіталізації малих пацієнтів і про необхідність масової вакцинації як дорослих, так і дітей.

"Якщо у попередні періоди при циркуляції інших штамів коронавірусу діти мали більш легкий перебіг, то зараз вони потребують лікування, часто навіть у відділенні інтенсивної терапії. Це діти з лихоманкою, яка погано коригується, діти з пневмоніями, з дихальною недостатністю, яким ми налагоджуємо подачу кисневої терапії.

Частка таких дітей, які потребували респіраторної підтримки, раніше була меншою. Зараз їх побільшало. Це діти, які потрапляють до нас із порушенням водно-електролітного обміну, які потребують інфузійної терапії. Маються на увазі крапельниці із введенням електролітних розчинів у судинне русло з метою корекції дефіциту гідробалансу в дитини",- зазначив лікар.

"Враховуючи наявність підтвердженого діагнозу в когось із дорослих і те, що дитина є контактною, а в неї піднімається температура тіла, то батьки вже розуміють, про яке захворювання іде мова. Зазвичай типовим є завчасне звернення по медичну допомогу...

Хоча трапляється, самі батьки хворіють і не обстежуються. Відповідно, дитина, яка є контактною, також починає хворіти. Потім, у зв’язку із декомпенсацією стану дитини, батьки звертаються у лікувальний заклад. Ми обстежуємо дитину, маму й отримуємо позитивні результати на COVID-19. Зазвичай так буває у людей, які не вважають за потрібне вчасно здати мазки, обстежитися і зорієнтуватися, чим саме вони захворіли...

Була частка дітей, які мали порушення роботи з боку шлунково-кишкового тракту: діарею, блювання, що також призводило до вираженого зневоднення у дітей, і тут потрібні були невідкладні дії...

Поки що ми спостерігаємо таку тенденцію, коли кожен новий штам COVID-19 вражає більше дітей. Вірус у них протікає все важче",- пояснив лікар.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер