images/stories/logosait_new.jpg

 

ЄС схвалив критерії для санкцій проти Мінська. Сам список ще обговорюють

Польські військові на кордоні з Білоруссю
Польські військові на кордоні з Білоруссю
ПОДІЛИТИСЬ

Міністри закордонних справ країн Європейського союзу 15 листопада схвалили критерії для запровадження нових санкцій проти офіційного Мінська у зв’язку з міграційною кризою на кордоні Білорусі та країн ЄС, в організації якої звинувачують білоруську владу. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Як йдеться у комюніке за підсумками наради міністрів, зокрема, ЄС тепер зможе включати до списку санкцій осіб і організації, які беруть участь у діях режиму Олександра Лукашенка, що сприяють нелегальному перетину кордонів ЄС.

Раніше повідомлялося, що на засіданні 15 листопада може бути затверджений конкретний список санкцій. Однак, за даними кореспондента Радіо Свобода, цього не станеться, обговорення списку триватиме. За даними Financial Times, це може тривати кілька тижнів.

Джерела британського видання повідомляють, що під санкції може потрапити національний аеропорт Мінська, куди прибувають рейси з мігрантами із країн Близького Сходу. Раніше про таке повідомляло агентство Reuters.

Також під санкції можуть потрапити близько 20 білоруських чиновників, готель «Мінськ», сирійська авіакомпанія Cham Wings Airlines і білоруська «Белавіа».

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер