images/stories/logosait_new.jpg

 

Зеленський прокоментував можливість відставки голови НБУ

 
Кирило Шевченко
ФОТО НБУ

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі не йдеться про відставку голови НБУ Кирила Шевченка, проте не відповів, чи ситуація не зміниться за місяць.

Про це він розповів під час пресбрифінгу 26 листопада.

"На сьогодні я вважаю що це правильно, але… через місяць, не можу так одразу сказати", – відповів Зеленський на питання щодо того, чи залишиться Шевченко очільником центробанку.

Він прокоментував також зобов’язання у новому меморандумі з Міжнародним валютним фондом щодо покращення професійної спроможності департаментів, які відповідають за банківський нагляд.

Поява такого пункту є наслідком гучних відставок у Нацбанку. Одразу після хвилі відставок, Financial Times повідомило про можливу зміну Шевченка на посаді голови НБУ.

Сам Зеленський заявив, що "не має права втручатися в операційну роботу НБУ, керівництва НБУ, і в принципі не маю права порушувати незалежність Нацбанку".

У своєму питанні журналіст Bloomberg Володимир Верб’яний також зазначив, що влітку президент зустрічався з колишніми працівниками регулятора.

"І навіть коли я втручався в ситуацію, коли до мене зверталися люди з проблемою, я повинен відповісти, чи принаймні допомогти – загасити тимчасово пожежу. Я вважаю що те, що я зробив – я погасив тимчасову пожежу яка призвела не до зміни керівництва НБУ, а до стабілізації ситуації з курсом і підписання меморандуму з МВФ та отриманням траншу", – за

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер