images/stories/logosait_new.jpg

 

На базі Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою відбулися заняття з тактичної медицини

На базі Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою відбулися заняття з тактичної медицини

Студенти військової кафедри Тернопільського Національного медичного університету імені І. Горбачевського та курсанти Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою взяли участь у спільних навчаннях з тактичної медицини.
0Тренування відбувались в умовах наближених до бойових, під звуки вибухів гранат і димової завіси. Студенти-медики надавали допомогу під вогнем в укритті, евакуювали пораненого з підбитої бронемашини та пошкодженої гармати.
Керівники на навчальних місцях звертали увагу на правильність дій під час надання домедичної допомоги, зокрема, вправність у зупинці кровотечі в умовно пораненого, переміщення його у зону укриття.
1За словами очільника навчального закладу полковника Вадима Ластовицького такі заходи відбуваються в рамках нещодавно підписаної тристоронньої угоди про співпрацю між керівниками військового коледжу та громадських організацій «Десантно-козацький курінь», «Інститут досліджень національної спадщини» з метою виховання патріотичної молоді під девізом «Знати! Вміти! Врятувати!». Надалі подібні, спільні тренування прокладуть шлях до більш злагоджених дій курсантів та майбутніх парамедиків, адже від їх послідовності особливо в умовах війни залежить збереження життя та здоров’я пораненого чи потерпілого на полі бою, —  розповідають у коледжі.
23
45
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер