images/stories/logosait_new.jpg

 

Поліцейські розшукують аферистів та попереджають краян не повідомляти конфіденційну інформацію невідомим

28-річний житель обласного центру, повіривши незнайомцю, втратив понад 17 тисяч гривень.

На мобільний потерпілого зателефонував нібито співробітник безпеки клієнтів банку та попросив підтвердити оплату мобільного телефону  в інтернет-магазині.

Він повідомив, що нічого онлайн не купує. Тоді шахрай почав діяти: він запевнив жертву, що необхідно терміново міняти паролі, а він допоможе це зробити. Замість покласти слухавку і перевірити інформацію, тернополянин почав міняти паролі банківської картки. Він  надав  незнайомцю дані картки, повідомив паролі, що надходили у вигляді смс.

Як результат -  з рахунку зникли всі заощадження.

Вкотре нагадуємо, жоден банківський працівник не телефонує до клієнтів з запитами про захисні коди, номери банківських карток, тощо.  Будь-які фінансові операції працівники фінансових установ здійснюють тільки у відділеннях банку. Якщо ж вам телефонують і застерігають про спробу зняти кошти – кладіть слухавку, блокуйте картку та самостійно в банку перевірте інформацію!

Будьте пильними!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/shaxrajstvo/policzejski-rozshukuyut-aferistiv-ta-poperedzhayut-krayan-ne-povidomlyati-konfidenczijnu-informacziyu-nevidomim/

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер