images/stories/logosait_new.jpg

 

Школярів Тернопільщини запрошують взяти участь в Олімпіаді геніїв

Школярів Тернопільщини запрошують взяти участь в Олімпіаді геніїв

GENIUS Olympiad (Олімпіада геніїв) — найбільший конкурс проектів екологічного спрямування у світі для школярів 8–11 класів, який щорічно проводиться у Сполучених Штатах Америки з 2011 року. У 2022 році відбудеться перша національна Олімпіада геніїв — GENIUS Olympiad Ukraine.

Метою «GENIUS Olympiad» є сприяння глобальному розумінню екологічних проблем і досягненню сталого розвитку за допомогою фундаментальних наук, мистецтва, креативного письма, інженерії, дизайну та розвитку бізнесу.

Конкурс спонукає до вирішення викликів та створює можливості отримання знань і розвитку навичок, необхідних лідерам та агентам майбутнього, які сприятимуть забезпеченню екологічної сталості протягом усього їхнього життя. Саме тому GENIUS є абревіатурою від «Global Environmental Issues and Us» (Глобальні екологічні проблеми та ми), а девіз конкурсу — заклик «Збудуємо краще майбутнє разом!».

Завдання GENIUS Olympiad спрямовані на вирішення різноманітних аспектів глобальних екологічних проблем шляхом:

- створення можливостей у всьому світі долати проблеми довкілля, а також виявляти здатність генерувати рішення;

- розвитку екологічної свідомості молоді;

- підтримки учнів у захисті та покращенні довкілля;

- створення платформи для молоді з усього світу з метою обміну ідеями;

- інформування громадськості про глобальні екологічні проблеми.

Стати учасником Олімпіади геніїв можуть не лише школярі, які вже мають готовий проєкт. Подаватися можуть навіть ті, хто має лише ідею, але готовий її оперативно реалізувати та захистити.

Українські школярі беруть участь в Олімпіаді геніїв від моменту її заснування, з 2011 року. За десять років від України було подано 214 проєктів, з них 146 успішно пройшли міжнародну кваліфікацію та отримали 74 нагороди. Серед них – 3 золоті, 16 срібних, 27 бронзових і 28 спеціальних відзнак.

Детальніше — за посиланням.


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер