images/stories/logosait_new.jpg

 

За незаконне використання виборчих бюлетенів на Тернопільщині судитимуть членкиню ДВК

Слідчі Головного управління Національної поліції Тернопільщини скерували до суду обвинувальний акт щодо 21-річної жительки Чортківського району. Будучи членкинею дільничної виборчої комісії у Бучацькому районі, підозрювана незаконно використовувала виборчі бюлетені.

У ході досудового розслідування було встановлено, що  підозрювана, виконуючи обов’язки з видачі бюлетенів виборцям на місцевих виборах в органи самоврядування, умисно видала виборчі документи окремим особам, що голосували за своїх родичів, які на виборчу дільницю не прийшли. Також встановлені факти видачі цією ж особою бюлетенів громадянам, які на той час вже реалізували своє виборче право.

Факт порушення виборчого законодавства був виявлений співробітниками сектору  захисту інтересів суспільства і держави. У ході слідчо-оперативних заходів було зібрано достатньо доказів для оголошення підозри за частиною 3 статті 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні здійснювала Бучацька окружна прокуратура

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/sudovi-rishennya-ta-obvinuvalni-akti/za-nezakonne-vikoristannya-viborchix-byuleteniv-na-ternopilshhini-suditimut-chlenkinyu-dvk/

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер