images/stories/logosait_new.jpg

 

Світоліна хоче перервати "чорну серію" з поразок: суперниці українок на Australian Open

Суперниці українок на Australian Open
Суперниці українок на Australian Open / Getty Images

Вже 17 січня розпочинається одним із найпрестижніших тенісних турнірів Australian Open. Українки дізнались своїх суперниць у першому колі.

Джерело:

твітер WTA Insider
view count192

Фортуна на стороні Світоліної та Костюк

Одразу чотири українські тенісистки розпочинають свій шлях із основної сітки Відкритого чемпіонату Австралії. До цієї когорти може доєднатись ще одна українка Леся Цуренко, яка вийшла у фінал кваліфікації.

 

 

Еліна Світоліна та інші українські тенісистки отримали своїх суперниць у першому колі турніру. Опонентками українок стануть по дві представниці з США та Франції.

Перша ракетка України зійдеться на австралійському корті проти суперниці з Франції Фіони Ферро.

Цікаво! Світоліна лише одного разу виходила на корт проти цієї суперниці. Було це у 2021 році в 1/8 фіналу турніру у Чикаго, коли українка у двох сетах здолала Ферро. Нагадаємо, що переможнице цих змагань стала саме тенісистка з України.

Складний жереб для Калініної та Ястремської

19-річна киянка Марта Костюк позмагається проти ще однієї француженки Діани Паррі (WTA №117). Для дівчат це буде перша зустріч на корті.

Ангеліна Калініна та Даяна Ястремська зустрінуться з двома американками Джессікою Пегулою та Медісон Бренгл відповідно. З жеребом більше не пощастило якраз Даяні та Ангеліні. Обидві опонентки із США вважаються дуже некомфортними суперницями. Пегула та Бренгл входять у топ-60 загального рейтингу WTA – 22-го та 59-та позиції відповідно.

Ястремська вдруге зіграє проти Бренгл. Першу очну зустріч тенісистки провели у 2020 році на Відкритому чемпіонаті США. У цій грі Даяна у двох сетах поступилась суперниці.

Усі поєдинки українок у першому колі відбудуться 17 січня.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер