images/stories/logosait_new.jpg

 

Шахтар офіційно купив півзахисника Нереса з Аякса

Давід Нерес
Давід Нерес / ajax.nl

Нідерландський Аякс офіційно оголосив про трансфер півзахисника Давіда Нереса в донецький Шахтар.

Джерело:

сайт Аякса
view count193

Трансфер Нереса обійшовся Шахтарю в 12 мільйонів євро. Однак ця сума може зрости до 16 мільйонів євро – в контракт обидві сторони прописали бонуси.

На скільки Нерес підписав угоду з "гірниками" – поки невідомо. Перед тим ЗМІ писали, що гравець може укласти контракт на 4,5 роки – до літа 2026 року.

 

 

Нересу 24 роки. Він виступає на позиції правого вінгера. Хоча може зіграти й зліва в атаці.

До Аякса він перейшов з бразильського Сан-Паулу на початку 2017 року. Загалом бразилець провів за першу команду Аякса 180 офіційних матчів і забив 47 голів.

З Аяксом він двічі оформлював золотий дубль в Нідерландах – у 2019 та 2021 роках (у 2020 році чемпіонат Нідерландів не було закінчено через пандемію). Також Нерес був чи не основним гравцем команди, коли Аякс у 2019 році дійшов до півфіналу Ліги чемпіонів.

В цьому сезоні Нерес втратив статус гравця основи. Він зіграв у 22 матчах за команду, але і більшості виходив на заміну. За цей час він відзначився двома забитими голами та ще чотири рази віддав результативні передачі.

 

Автор:

Ігор Саджениця
Ігор Саджениця
Редактор розділу Спорт 24
Освіта – філософський факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. У журналістиці з 2010 року, на 24 каналі – з 2016 року.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер