images/stories/logosait_new.jpg

 

Хабарі з ветеранів АТО/ООС: організатору схеми оголосили нову підозру

ФОТО ПРОКУРАТУРИ

Керівнику міжрайонної медико-соціальної експертної комісії оголосили підозру в організації групи для вимагання та отримання хабарів з ветеранів АТО/ООС за присвоєння групи інвалідності.

Джерело: Київська міська прокуратура, речниця відомства Надія Максимець у коментарі УП

Пряма мова Максимець: "Учасники схеми розповідали ветеранам, що отримати документи для присвоєння інвалідності можливо лише за хабар, а інакше - не вийде. Після затримання фігурантів історія про цей ганебний злочин отримала продовження у вигляді нової підозри.

Розслідуючи роль кожного з них, прокурори разом здобули докази вчинення учасниками цієї схеми протиправних дій у складі організованої групи. Тобто підозрювані заздалегідь, ще до початку злочину, домовилися між собою про його вчинення спільно. Це обтяжуюча обставина, яка їм була додатково інкримінована у новій підозрі перед завершенням слідства".

Деталі: До складу групи, крім голови МСЕК, входили колишній працівник медслужби військової частини, раніше звільнений за хабарництво, та його водій.

Згідно з матеріалами слідства, вказані особи, зорганізувавшись у стійке об’єднання, вимагали від військовослужбовців від 3000 до 5000 доларів США за проходження процедури встановлення їм групи інвалідності, зокрема швидке та безперешкодне отримання необхідної медичної документації, висновків військової лікарсько-консультаційної комісії та подальшого проходження МСЕК.

Слідством задокументовано отримання вказаними особами неправомірної вигоди від громадян на загальну суму 21 тисячу доларів США.

Спочатку фігурантам було оголошено підозру в хабарництві, але з часом було встановлено обставину, яка обтяжує злочин.

По завершенню слідства було вручено нову підозру з кваліфікуючою ознакою про вчинення злочину організованою групою. Наразі фігуранти ознайомлюються з матеріалами кримінального провадження, після чого обвинувальний акт скерують до суду.

Що передувало: Влітку 2021 року правоохоронці викрили злочинну схему вимагання грошей за присвоєння групи інвалідності ветеранам АТО та ООС. За даними джерела УП, незаконну схему організував голова Броварської МСЕК.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер